Zoeken

Geproefd & goedgekeurd

Tijdens deze daguitstap ontdek je de veelzijdigheid van onze gemeente. Een boeiend bedrijfsbezoek, een degustatie of een ware heksenjacht? De keuze is reuze.

9.00 uur: Ontbijt - koffie met ontbijtkoeken in een taverne in Zonnebeke.

10.15 uur: Vino Veritas - in Komen Ten Brielen, aan de Franse grens, bevindt zich sinds 2000 een wijngaard La Ferme Bleue. Wijnbouwer en sommelier Johan Lécluse leidt je rond op zijn wijngaard en vertelt over verbouwen, fermenteren en bottelen van wijn. In een voormalige tabaksast proef je de droge witte ‘Vin de Pays du Jardin de Wallonie, gemaakt op basis van de Müller-Thurgau druif.

12.15 uur: Middagmaal - de lunch wordt genomen in een restaurant in Zonnebeke. Menu’s op aanvraag.

14.30 uur: Bezoek aan Chocolaterie Ledoux - de eigenaar van de chocolaterie openbaart zijn geheimen van de chocolade. Waar en hoe teelt men die cacaobonen? Wat is het verschil tussen pure en melkchocolade? Is chocolade gezond? Je komt het hier allemaal te weten. Je mag voor één keer het proefkonijn zijn want er staat je na het bezoek een verrassing te wachten.

15.45 uur: Keuze uit een bezoek aan De Oude Kaasmakerij of Heksenvertelwandeling

  • De Oude Kaasmakerij - vandaag wordt Passendale niet alleen geassocieerd met de Eerste Wereldoorlog, ook de gelijknamige kaas die hier sinds 1932 wordt vervaardigd, wordt internationaal gesmaakt. De Oude Kaasmakerij werd in 2002 volledig gerenoveerd en ingericht voor een unieke kennismaking met het productieproces van melk tot kaas. De Oude Kaasmakerij biedt een overzicht van hoe kaas werd gemaakt tijdens het Interbellum. Op een interactieve en experimentele manier leer je er de geheimen en verhalen kennen achter de kaas. Na het bezoek geniet de groep van een kaasdegustatie
  • Heksenvertelwandeling - op de heksenbezem door Beselare. Onkruid vergaat niet, in Beselare blijven de heksen levendig. Deze wandeling start op het marktplein van Beselare, bij het heksenmonument. Een heksenverteller verwelkomt je en neemt je op sleeptouw voor een ontdekkingstocht door de toveressenparochie Beselare. Je bezoekt de ‘Betoverde Smesse’, ‘De molen van Roste Wiesen’, ... . Een volkse, historisch, maar ludieke wandeling.

17.45 uur: Einde uitstap

Praktisch: