In 1978 ontwikkelden de meester-kaasmakers van Passendale dankzij hun unieke kennis en ervaring een totaal nieuwe kaas in de vorm van een traditioneel boerenbrood. Passendale wordt tot op vandaag nog steeds traditioneel bereid volgens origineel recept. De Passendale bol wordt handmatig en natuurlijk vervaardigd in linnen doeken onder het wakend oog van de ‘kaasmeesters’. Hieraan dankt Passendale haar unieke ronde vorm.
Smeuïge kaas met trage rijping
Zijn mooie witte (eetbare) korst en smeuïge textuur zijn het resultaat van een natuurlijke en trage rijping in de rijpingskelder. Passendale is een 100% natuurlijke kaas zonder bewaarmiddelen die bereid wordt met lokale melk en veel liefde en geduld. Zijn erg milde en zachte smaak wordt door jong en oud gewaardeerd.
De smeuïge kaas met goudgele korst heeft de vorm van een boerenbrood met een luchtige gaatjesstructuur. De zachte textuur en volle smaak maakt deze kaas ideaal als tussendoortje of te combineren met een zachte rode wijn of een lekker biertje.