Het Beselaars Heksenbier wordt op basis van een oud recept gebrouwen en heeft een link met de tweejaarlijkse Beselaarse Heksenstoet. Dit streekbier is een amberkleurig bier met een percentage van 6,5%. In combinatie met een heksenpaté is dit ideaal voor een aperitief. Dranken Bayart Het bier is te koop bij Dranken Bayart en wordt?
‘Geduld is een schone zaak…’ is een spreuk die ze bij wijndomein Geduld als de beste kennen. Het wijndomein groeide uit een droom van Nikolas Jonckheere en Ilse Vieren. Tijdens COVID schoolde Nikolas zich om tot wijnbouwer. Vele lessen en stages later kan hij eindelijk aan zijn eigen wijngaard beginnen.?
Bezoek Taverne d’Oude Timmerie in Zonnebeke en kom terecht in een echt volkscafé! Een café waar altijd minimaal vijf personen voor de toog zitten, en Nele er steevast achter staat. d’Oude Timmerie combineert de fijne keuken, het café en een gezellig terras waar de jongsten zich op kunnen uitleven. In?
Bakkerij Brood en Banket Wouter De heksentaart van Brood en Banket Wouter heeft een krokante bodem, zijn gevuld met vanillepudding, slagroom en frambozenstukjes. De taart is afgewerkt met een lichte amandelbiscuit en afgedekt marsepein. Praktische informatie Contactgegevens: T0032 (0) 57 46 65 61 of via [email protected] Adres: Beselarestraat 257 -?
De Zonnebeekse Zonnetaart is een unieke creatie die het positieve van de gemeente Zonnebeke uitstraalt en iedereen een lacht op het gezicht brengt. De samenstelling van de Zonnebeekse Zonnetaart Hij heeft een zanddeeg korst en is gevuld met een bananenmix en gearomatiseerd met enkele citroendruppeltjes. Daarbovenop ligt een fijn laagje?
Voor een stukje Bezemtaart loop je binnen bij Brood en Banket Wouter uit Beselare. Uit wat bestaat de Bezemtaart...? De bezemtaart wordt al jaren voorgeschoteld met een tasje koffie. Hij heeft een krokante bodem, is gevuld met vanillepudding, slagroom en banaan. De taart wordt afgewerkt met een laagje roze marsepein. Praktische?
Zonnebeekse Lange Vingers zijn smaakvolle gedroogde worsten van kwaliteitsvol Duroc d’Olives varkensvlees. De worsten drogen 48 uur lang, waarna ze licht gerookt worden boven een zaagsel van beuk en eik. Er wordt ook truffel toegevoegd aan het vlees om een kruidige smaak te krijgen. Slagerij Hans en Ann De Lange?
Hans Bouten vond dat een passend hapje bij het Heksenbier ontbrak. Hij bedacht hét perfecte tapasgerechtje voor bij het bier, namelijk de Heksenpaté. De paté is gemaakt van Duroc d’Olives varkensvlees, lever, spek, kruiden, aromaten en pistachenoten. De pistachenoten verbinden de paté met de Beselaarse heksen. Kwaliteitsslager Hans en Ann De heksenpaté?
Vlamingen zijn grote boterliefhebbers. Op de boterham of op een sneetje peperkoek hoort ‘goeie’ boter. Ook vandaag de dag wordt de Westhoek hoeveboter nog steeds op dezelfde manier gemaakt als 70 jaar geleden. Verse koemelk Hoeveboter uit de Westhoek is een erkend streekproduct dat gemaakt wordt van verse koemelk. De?
Naar aanleiding van de heksenstoet maakte hoevewinkel ’t Kapelleke in Beselare een heksenijstaart. De taart wordt gemaakt met ambachtelijke cuberdon ijs van melk uit de hoeve, gecombineerd met vanille-ijs en merengue. De taart is afgewerkt met cuberdongelei en een heks in marsepein. De hoevewinkel De taart is op bestelling verkrijgbaar in de?
Het Zonnebeeks Smoefelhammetje is een uniek product dat al 100 jaar door de ambachtelijke slagerij Vandeputte wordt bereid. Smullen maar! De naam komt van het West-Vlaamse woord ‘smoefelen’, wat ‘smullen’ betekent, iets wat iedereen graag doet. De speciale kruidenmix en vooral het beentje, om het hammetje vast te houden bij?
OBUZ is geworteld in Vlaamse oergrond. De gerst is gezaaid en geoogst in Passendale, op de velden van de familie Lemaire; het bier gebrouwen en gebotteld op de boerderij zelf. Dat maakt van OBUZ het eerste echte ‘Belgische boerderijbier’. Obuz kan 2 biertjes aanbieden, Special Blond, met 6 % alcoholgehalte?
Léonie Keingiaert Léonie (6,3 %) is een pittig, maar ook best zacht en fruitig bier en wordt gebrouwen ter ere van Léonie Keingiaert, de eerste vrouwelijke burgemeester van België, die 100 jaar geleden werd aangesteld in Geluveld. Een pittig biertje De smaak van het bier is zo bepaald dat het?
In 1978 ontwikkelden de meester-kaasmakers van Passendale dankzij hun unieke kennis en ervaring een totaal nieuwe kaas in de vorm van een traditioneel boerenbrood. Passendale wordt tot op vandaag nog steeds traditioneel bereid volgens origineel recept. De Passendale bol wordt handmatig en natuurlijk vervaardigd in linnen doeken onder het wakend?
In 2000 lanceert De Oude Kaasmakerij in samenwerking met Duvel Moortgat het Passendalebier. Het amberkleurige bier heeft een alcoholpercentage van 5,5% en wordt gebrouwen met verschillende moutsoorten waarna de hergisting volgt op de fles. Samen met een lekker stukje Passendale Classic kaas of de bijhorende paté is dit bier een?
Dienst Toerisme Zonnebeke
Berten Pilstraat 5/A, 8980 Zonnebeke
T. 0032 (0)51 77 04 41 – [email protected]
BTW BE 0207 432 124
(c) Toerisme Zonnebeke
Algemene voorwaarden – Privacy – Cookies – Machtigingen – Sitemap