Heb je er al altijd van gedroomd om ooit je eigen kaas te maken? Dan is dit je kans! Tijdens deze leuke, interactieve workshop leert een kaasmeester je alle geheimen van dit ambacht.
Stap voor stap transformeer je samen met je groepje verse melk in kaas. Ondertussen leer je over de herkomst van kaas en haar plaats in de voedselketen. Daarnaast maak je kennis met de specifieke terminologie van het proces. Kaas zal nooit nog geheimen voor je hebben!
Tijdens het kaasmaakproces zijn er twee pauzes: de strem- en perspauze. Die pauzes vullen we gepast in.
Op het einde van de middag is de kaas klaar en krijgt iedereen zijn kaasmakersdiploma!
Op maat gemaakt
Dit alles is op maat gemaakt voor familiegroepen, verenigingen, teambuildings en natuurlijk onderwijs. Rondom deze kaasworkshop is een educatief pakket uitgewerkt voor leerlingen uit het lager en secundair onderwijs. Ook voor families en verjaardagsfeestjes kan dit op maat georganiseerd worden.
Praktische info:
- Prijs: De correcte tarieven zijn terug te vinden op de website van de Oude Kaasmakerij.
- Duur: 120 minuten
- Inbegrepen: workshop, begeleiding en toegang tot het museum
- Groepen: max. 40 personen / groep